Livet 💜

Klimatkalkylatorns svar kan ge ångest och trigga igång mig att vilja göra en förändring.

Igår gjorde jag testet på klimatkalkylatorn. Svaret blev inte riktigt vad jag hade tänkt mig….

Vår familj lever som att det finns 2,3 jordklot 😳

Vi ligger nästan på hälften av vad genomsnitt svensken gör av med, men ändå är det högt. Vi ligger under de globala snittet och under målet för 2020. Men det är ändå högt. Vad kan vi då göra för att minska vår klimatpåverkan. Vi kommer öka sopsorteringen ytterligare. På vår förra gård hade vi ett rum enbart för sopsortering och allt åkte till återvinningen. Den möjligheten har vi inte här, men vi ska jobba på att öka upp den igen. Nackdelen är att de i december nu stänger vår återvinningscentral, och få får vi längre att köra med vårt avfall. Så den biten måste vi titta på.

Största posten som klimatkalkylatorn påpekar är vår bil. Vi behöver minska vårt resande med bilen. I dagläget kör jag dottern till skolan, men så fort hon blir äldre så får hon åka buss varje dag även till skolan. Hon har dock en bit att gå till busshållplatsen och om vi idag skulle gå över till buss, så får hon gå upp 1 timme tidigare varje dag och gå ner till busshållplatsen. Genom en kolsvart skog känns inte så motiverande för tillfället. Men helt klart något som vi får kolla på. Här är något som vi även måste prata om som familj, så man minskar på alla onödiga resor. Jag försöker samla ihop så jag gör mycket på en gång. Men hela familjen måste där ta sitt ansvar.

En annan post som är lika stor är ”samhället”. Denna post var tyvärr inte påverkningsbar i dagsläget. Detta svaret kom från WWF som tagit fram klimatkalkylatorn.

Det är klart att miljön måste bli en viktig politiskt fråga. Men samtidigt måste varje enskild individ ta sitt ansvar och göra något för miljön- varje dag 🌏

Vill du oxå testa dig själv via klimatkalkylatorn så kan du göra de här:

www.klimatkalkylatorn.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s