Livet 💜

Julkalendern 2019. 1-0 till Danmark

Varje år sitter hela familjen i soffan och ser på julkalendern tillsammans, men i år känner jag mig lite besviken. Trots att julkalendern innehåller allt som hör julen till– tomtar, snögubbar, gröt, nissar, granar, pepparkakor, snö och leksakstillverkning – men ändå inte riktigt lyckas vara speciellt mysig, eller få till någon vidare julstämning. Rolllistan är lång av svenska kändisar, ordvitsarna haglar genom hela serien, men blir helt enkelt bara för mycket. Jag läste en recension om den, där de beskrev julkalendern som en typisk amerikansk serie-familj av den mest konventionella och hypade typen, med allt vad det innebär av dåliga skämt, överspänt tempo och konstellationen tokig familjeförsörjare, präktig hemmafru, busig pojke, duktig flicka. De satte verkligen pricken över i:et.

När vi av en slump ramlade över den danska varianten av julkalender från 2018 som nu sänds dubbad på svenska på tv4 hade jag inte stora förväntningar. Men den är SÅ mysig! Tydligen har de en uppföljning i Danmark i årets version av julkalendern.
Har ni inte sett Tinkas Juleäventyr så kan jag verkligen rekommenderar att kollar igenom den. Den ligger bland annat på Tv4 Play och CMore.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s